3x50 logoJe ziet het, meedoen aan het 3×50 project is leuk om te doen en geeft je een boost in je fotografie.
Daarom wil ik in 2016 de derde editie van het 3×50-project organiseren.

Als je interesse hebt om mee te doen met deze editie, kan je nu je interesse aangeven door onderstaand formulier in te vullen. Let op, het invullen van het formulier is zeker geen garantie dat je mee kan doen.

Neem voordat je het formulier invult even het verhaaltje onder het formulier door.

Over 3×50
Dit is dus 3×50, een fotoproject waar 50 fotografen gedurende 50 weken foto’s maken met hun 50mm lens.

Wat is 3×50 wel?

Een unieke stok achter de (fotografische) deur. Je dwingt jezelf 50 weken lang om mee te doen aan dit project. Geen zin, geen inspiratie, te druk; al deze argumenten gaan opzij, je verplicht jezelf namelijk om 50 weken lang iedere week een foto te maken. Die verplichting maak je naar jezelf, maar ook naar de andere deelnemers van het project.

Wat is 3×50 niet?

Een fotocursus, je krijgt geen commentaar van mij en ook geen opdrachten. Je bent zelf 50 weken lang verantwoordelijk voor je eigen foto’s en de uitvoering daarvan. Vanzelfsprekend kan je onderling van alles afspreken en verzinnen. Wil je wel een fotoproject waar je opdrachten krijgt en commentaar, overweeg dan eens om een editie van de Foto7weekse of het Fotojaar te volgen.

Waar conformeer je jezelf aan als je mee doet?
Je maakt iedere week, gedurende 50 weken een foto met je 50mm lens, geen uitzondering mogelijk. Iedere week publiceer je ook een foto (tenzij dat technisch niet mogelijk is, bijvoorbeeld in je vakantie. In dat geval maak je de foto wel, maar publiceer je hem later). Let op, dit is geen makkelijke opgave. In 2015 zijn er een aantal fotografen vroegtijdig gestopt met verschillende redenen. Dat is uitdrukkelijk niet de bedoeling voor 2016! Ben je iemand die slecht tegen ‘moeten’ kan of weet je dat je af en toe moeite hebt om jezelf te motiveren? Dan is mee doen misschien geen goed idee. Ook als je weet dat 2016 misschien wel een bijzonder jaar gaat worden moet je nog even nadenken. Ik weet dat niet alles qua werk, relatie, gezondheid, school etc altijd te voorspellen is. Maar soms weet je vooraf dat een jaar misschien wel moeilijk gaat worden.

Wat kost deelname aan de 2015 editie?
De eerste editie van 2014 was gratis voor de deelnemers. De organisatie van een dergelijk project is echter behoorlijk kostbaar. Alleen al het onderhouden van de website is een prijzige grap. Ook de tijd die ik er in investeer is aanzienlijk. Daarom vraag ik voor de 2016 editie per deelnemer een minimale bijdrage van €40,-.

Wat krijg je daarvoor?
Ik heb de infrastructuur gemaakt op de 3×50 website. Ik leg je uit hoe je die moet gebruiken om wekelijks je foto online te krijgen. Dat doe je dus zelf en ik help je bij problemen. Daarnaast zorg ik er voor dat je foto op 3×50 automatisch gedeeld wordt op Facebook, Google+ en Twitter om op die manier maximale aandacht te krijgen voor je foto en het 3×50 project.
 Verder zorg ik er voor dat je 3×50 foto’s op de website te zien zullen blijven tot minimaal 3 jaar na het einde van 3×50-2016.
Er is een besloten 3×50 groep op Facebook waar je toegang tot hebt en waar je met elkaar in discussie kan over fotografie etc. En je wordt uitgenodigd voor de 3×50 dag ergens in het jaar (de kosten die dit met zich meebrengt zijn vanzelfsprekend voor eigen rekening).

Als je meedoet heb je een unieke kans om 50 weken lang intensief met fotografie bezig te zijn. Je zal hierdoor een betere fotograaf worden, ondanks dat dit geen fotocursus is.

Verder ben je gedurende 50 weken ‘exclusief lid’ van de 3×50 community!

Wat als je geen foto inlevert?
Dan breek je de ketting. Je doet jezelf en andere deelnemers geen plezier, want het eindresultaat van 2500 foto’s zal niet worden gehaald. Wil je dat op je geweten hebben?

Wat heb je nodig?
Een 50mm lens. Als je die niet hebt zal je er eentje aan moeten schaffen. Je mag geen gebruik maken van een zoomlens die je op 50mm vast zet, het moet een echte 50mm lens zijn. En op welke camera die lens nu zit dat is om het even. Een andere lens dan de vaste 50mm lens is niet toegestaan.

Verder heb je doorzettingsvermogen nodig om een project van 50 weken vol te maken. Dat is best wel veel werk.

Het aantal inschrijvingen is vanzelfsprekend gelimiteerd op 50 deelnemers. Aanmelden houdt niet per definitie in dat je mee mag doen aan 3×50. Er zal een selectie plaatsvinden en je zal gevraagd worden om (recent) werk te laten zien.